EVENIMENT

 

“AURAŞ”. SAU CÂND PASIUNEA NU ARE LIMITE…

Forfotă mare vineri la Şcoala Cândeşti. Mai précis, la una dintre clasele de-a IV-a, acolo unde la ora de ”Joc şi mişcare” se anunţase  o surpriză…sportivă. Iar dacă acest lucru era girat de doamna învăţător, care în plus lansase şi un apel la copii să nu lipsească,

 apoi sigur urma să fie o treabă cât se poate de serioasă…

Şi...a venit. Punctual, aşa cum îi stă în fire. Un tânăr zâmbitor, Aurelian Trifan, care dacă ar fi rugat să se caracterizeze pe scurt ar spune despre el că este ”un pasionat de sport şi un mare prieten al copiilor”. Nimic mai adevărat, cel care îl cunosc ştiind deja că nu pregetă a se urca în maşina personală, a umple portbagajul cu tricouri, ghete sau mingi de fotbal şi a cutreiera meleagurile judeţului. Are o mare plăcere în a vedea tineri de vârste cât mai fragede alergând după minge, nu de puţine ori alăturându-se jocului cu mare entuziasm.

Bucuria cu care „Auraş” este aşteptat l-ar face invidios până şi pe celebrul...Moş Crăciun. Căci şi acesta tot un fel de Crăciun a fost, dar sărbătorit mai devreme, în luna lui Mărţişor. Cu urechile ciulite la ce are de spus personajul din faţa lor, copii dau impresia că întruchipează, cum ar fi spus marele Brâncuşi, ”cuminţenia pământului”. Dar asta numai aparent, căci o privire mai atentă observă cum ochii sunt ţintă la cutiile din care ştiu că vor avea parte de surprize. Şi...iată că începe! Deşi nerăbdători, copiii mai aşteaptă puţin, pentru că primul ”cadorisit” este...un adult, însuşi cel care scrie acum. El primeşte două tricouri, cu o echipă americană şi una italiană de fotbal. În maxim zece minute, Răzvan, Florin, cei doi Alexandru, Marius, Andrei, Robert şi Ştefan sunt echipaţi cu tricouri noi de fotbal. Predomină roşul lui Liverpool, galbenul Borussiei Dortmund sau  echipamentul blau-grana al Barcelonei. În băncuţe, fetele privesc cu jind bucuria colegilor de clasă, dar se înseninează instantaneu când primesc câteva mingii de baschet noi, de culoare galbenă. Iar ca bonus, câteva dulciuri pentru toţi elevii prezenţi.

Şi dacă tot au primit câteva mingii, ele trebuiau neapărat...încercate. S-a încins o partidă de fotbal pe cinste între ”roşii” şi cei echipaţi în alte culori. Invitaţii au intrat şi ei la joc, iar partida s-a terminat, aşa cum era normal, la egalitate.

La lovituri de departajare s-au impus cei coloraţi în alb, galben sau albastru. Portarul lor a apărat trei lovituri de departajare, iar golul victoriei  fost marcat simbolic de ...doamna învăţător. Deşi ”echipată” cu tocuri, doamna a reuşit o execuţie perfectă, lângă bară, care ar fi făcut invidioşi şi câţiva jucători adevăraţi de fotbal. La final, cinci minute pe terenul de baschet au întregit o zi care va rămâne mult timp întipărită în memoria micuţilor. Şi nu numai...

Cu toţii au revenit în clasă. Acolo unde misterul s-a risipit şi personajul principal al acesti poveşti s-a ”desconspirat”. A spus că îl cheamă ”Auraş” şi atât. Fără nume de familie, fără alte detalii. Totuşi, cine vrea să afle mai multe, este mai mult decât binevenit să acceseze ”Pagina Micului Fotbalist” pe Facebook. Acolo unde acelaşi  ”Auraş” este moderator, administrator şi cel ce se ocupă ca pagina respectivă să fie actuală, actualizată şi cu cele mai recente imagini. Căci d efiecare dată galeria foto este chiar de invidiat...

Ce este însă frumos trebuie să se şi sfârşească. Aşa a fost şi cu această activitate, pe care aş putea să o denumesc, parafrazând titlul unui film autohton din urmă cu câteva decenii, ”un surâs în plină...primăvară”!

(Articol: Florian NECULAI / Foto: Gabriel CERNAT)

 
 

Atletism

Marina Baboi, cea mai bună atletă din România în probele de 100 și 200 m, îi va avea alături la cea mai importantă competiție de atletism pe care țara noastră o găzduiește în premieră, Campionatele Europene pe Echipe, pe mama și tatăl ei, care vin să îi facă galerie.

Citește mai departe...
„Decembrie Magic”. Programul evenimentelor organizate de Consiliul Judeţean Buzău

„Decembrie Magic”. Programul evenimentelor organizate de Consiliul Judeţean Buzău

Consiliul Județean Buzău organizează și anul acesta, în luna decembrie, o serie de manifestări, prilejuite de sărbătorile de iarnă, reunite sub denumirea ”Decembrie Magic”.

TÂRGUL de CRĂCIUN, găzduit de Centrul Muzeal de pe bulevardul Bălcescu

TÂRGUL de CRĂCIUN, găzduit de Centrul Muzeal de pe bulevardul Bălcescu

Unul dintre evenimentele speciale anunţate de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă, va fi organizat sub titulatura „Târg de Crăciun”, ocazie cu care copiii se pot întâlni cu Moş Crăciun şi cu traista lui plină cu daruri.

“Schimbările climatice: între fake news și realitate

“Schimbările climatice: între fake news și realitate"

Muzeul Județean Buzău în parteneriat cu Ambasada Sustenabilității în România organizează masa rotundă cu tema "Schimbările climatice: între fake news și realitate".

4 milioane de euro, finanțat prin PNRR pentru proiectul „Reducerea riscului de infecții nosocomiale la nivelul Spitalului Județean de Urgență Buzău”

4 milioane de euro, finanțat prin PNRR pentru proiectul „Reducerea riscului de infecții nosocomiale la nivelul Spitalului Județean de Urgență Buzău”

Consiliul Județean Buzău și Spitalul Județean de Urgență Buzău își vor da mâna în cadrul unui parteneriat ce ar urma să pună capăt unei mari probleme a sistemului sanitar de la noi: infecțiile nosocomiale.

Thumbnail Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, este primul dintre...
Thumbnail Succes fabulos, pentru sportul buzoian. Alexia Tatu a triumfat în întrecerea de U14, de la cel mai...
Thumbnail Forfotă mare vineri la Şcoala Cândeşti. Mai précis, la una dintre clasele de-a IV-a, acolo unde la...

Local Breaking News

Clip de prezentare a județului Buzău filmat de campionii Kemayo și Stoica

Unele dintre cele mai cunoscute atracții ale jucețului, prezentate de ambasadori inediți. Este vorba despre Freddy Kemayo și Bogdan Stoica, două nume cu greutate ale artelor marțiale. Campionii mondiali au mers la Vulcanii Noroioși, Tabăra de Sculptură Măgura și Muzeul Județean, locații în care au filmat secvențe din clipul ce promovează gala Dynamite Fighting Show.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE