Lansată în 2018 de FRF şi cu un succes veritabil prin peste 10.000 de copii U13 participanţi la prima ediţie, Cupa Satelor e gata de un nou sezon!
Zona rurală a însemnat totdeauna un potenţial enorm pentru fotbalul românesc.
E suficient să ne uităm pe lista fotbaliştilor cu cele mai multe meciuri şi goluri pentru România pentru a ne confirma asta. Hagi, Mutu, Belodedici ori Dorinel Munteanu au provenit toţi din satele şi comunele româneşti.
Tocmai de aceea, FRF a lansat o competiţie dedicată tinerelor talente din mediul rural. Iar acum, când noua ediţie e gata de start, încă un argument pentru înscrierea în competiţie, raportat la tricolorii de azi.
Doar din jucătorii convocaţi la echipa naţională şi la România U21 în ultima vreme putem alcătui o echipă de top a fotbaliştilor proveniţi din mediul rural, născuţi sau crescuţi în sate şi comune!
PORTAR: David Lazar (Tileagd – Bihor)
FUNDAŞI: Vasile Mogoş (Moara Domnească – Vaslui), Andrei Chindriş (Apahida – Cluj), Alexandru Paşcanu (Bogdăneşti – Vaslui), Nicuşor Bancu (Crâmpoia – Olt)
MIJLOCAŞI: Constantin Budescu (Manasia – Ialomiţa), Dan Nistor (Rucăr – Argeş), Alexandru Cicâldău (Satu Nou – Constanţa), Claudiu Petrila (Sânnicolau Român – Bihor), Dragoş Albu (Pleniţa – Dolj), Nicolae Stanciu (Cricău – Alba), Olimpiu Moruţan (Cătina – Cluj), Octavian Popescu (Nucet – Dâmboviţa)
ATACANŢI: Dennis Man (Vladimirescu – Arad), George Cîmpanu (Chiajna – Ilfov)
Cupa Satelor este o competiţie naţională organizată de Federaţia Română de Fotbal cu sprijinul Kaufland România, dedicată tinerilor practicanţi ai fotbalului din mediul rural. Echipele participante reprezintă satele şi comunele din România.
Obiectivele strategice ale acestui proiect sunt:
• Configurarea fotbalului ca vector social în comunităţile rurale şi întărirea legăturii fotbal – comunitate.
• Promovarea fotbalului în mediul rural şi creşterea atractivităţii acestuia în satele şi comunele din România.
• Descoperirea tinerelor talente fotbalistice din zone rurale.
• Creşterea numărului de practicanţi ai fotbalului prin implicarea copiilor din mediul rural într-o competiţie naţională.
(Sursa: frf.ro)
După ce diverse evenimente extrasportive au amânat momentul, iată că ziua cea mare a sosit în sfârșit. Pe data de 23 iunie, pe faleza frumos amenajată în comuna Berca, elevii din Berca,Unguriu, Cândești și Cozieni s-au întrecut la alergat, după ce cu două luni în urmă jucaseră fotbal
În cadrul ședinței extraordinare de marți, 4 aprilie, consilierii județeni s-au întrunit ca să aprobe forma actualizată a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de reabilitare a clădirii din spatele sediului CJ Buzău. În document se menționează că a fost nevoie de această actualizare,
Proiectul „Museum Bus” face parte din oferta cultural-educativă şi ştiinţifică a Muzeului Judeţean Buzău. Este conceput special în 2019, pentru a contribui la strategia instituţiei de a atrage tot mai mulţi vizitatori, din toate mediile.
Consiliul Județean Buzău pune la punct detaliile organizării festivalurilor „Buzău Fest/Zilele Chișinăului” de anul acesta şi va oficiliza două dintre elementele principale: data și bugetul. Astfel, în următoarea ședință a Consiliului Județean, va fi supus votului
Un important eveniment sportiv va avea loc, luna viitoare, în municipiul Buzău! Este vorba despre Gala „Dynamite Fighting Show”, turneu de kickboxing care se va desfășura la jumătatea lunii mai, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”.