Triplu... sprint pentru Andreea Baboi. Medalie de aur, record naţional şi calificare la europenele de la Glasgow

Sprintera buzoiană Marina Andreea Baboi a debutat fulminanat în sezonul indoor 2019 reuşind să facă spectacol la prima participare la Campionatul Naţional Universitar de atletism de sală, competiţie organizată de Universitatea “Vasile Alecsandri”

 din Bacău în parteneriat cu Federaţia Română de Atletism .

Revenirea duppă câţiva ani în sala de atletism din Bacău , a fost una cu noroc pentru Marina Baboi, care a obţinut o serie de performanţe spectaculoase în startul noului sezon competiţional. Reprezentând la acest concurs Universitatea “Ovidius” din Constanţa unde este studentă, sprintera legitimată la SCM Gloria Buzău a luat startul în proba ei favorită, cea de 60m plat, reuşind să devină în premieră campioană naţională universitară şi nu oricum ci doborând de două ori recordul naţional universitar al probei (7,49s), performanţă care i-a aparţinut până în acest an Andreei Ogrezeanu, oprind cronometrele la 7,46s în serii şi la un excelent 7,39s în finală. Mai mult, timpul obţinut în finală, reprezintă realizarea baremului de calificare la Campionatul European de Seniori indoor 2019 de la GLASGOW din 1-3 martie, Marina Baboi devenind astfel prima atletă din România calificată la această competiţie. Alături de buzoiancă, la europenele din Scoţia, s-au mai calificat sprinterul Daniel Rezvimes şi aruncătorul de greutate Andrei Gag.

Performanţa Marinei din finala probei de 60m a fost şi cel mai bun rezultat feminin din cadrul campionatelor, aceasta primind un trofeu din partea Federaţie Romane de Atletism.

Pentru Marina Baboi urmează finala Campionatului National Indoor de seniori şi tineret, din 6-7 februarie, şi o pregătire intensă până la începutul lunii martie, astfel încât prezenţa la startul europenelor să nu fie numai una de palmares, în ciuda faptului că vârsta o va recomandă ca fiind una dintre cele mai tinere atlete din această competiţie.

 

“E extraordinar că m-am calificat la Europene!”

La câteva ore după cursa excelentă de la Bacău, Marina Andreea Baboi – care concurează în probele de 60 m, 100 m şi 200 m - a acordat un interviu pentru site-ul Federaţiei Române de Atletism.

Cum a fost pentru tine concursul de la Bacău?

Având în vedere că a fost prima competiţie din 2019, pot să spun că a ieşit foarte bine. Sincer, nu mă aşteptam să scot un timp atât de bun, mai ales că am avut parte de adversare foarte puternice.

Timpul tău din finală ţi-a adus calificarea la Europene şi reprezintă un nou record universitar. Ce ai simţit în momentul în care ai aflat ce ai realizat?

Nu am realizat imediat de performanţa reuşită. Cea care mi-a dat vestea a fost antrenoarea mea, doamna Doina Voinea, moment în care m-am bucurat enorm.

Ce îţi propui să obţii la Campionatul European de la Glasgow?

Pentru mine este extraordinar că m-am calificat la Europene. Sper la o clasare cât mai bună în proba de 60 de metri şi vreau să îmi îmbunătăţesc recordul personal de 7:36 secunde.

Cum ai ajuns să practici atletismul şi de cât timp alergi?

Îmi aduc aminte că eram la şcoală şi în timpul unor exerciţii de viteză am fost selectată de către domnul antrenor Gabriel Nicolau. Aşa am ajuns la atletism. Mi-a plăcut din prima şi deja am zece ani de când practic acest sport.

Care este visul tău ca şi sportivă?

Îmi doresc să ajung la Olimpiadă! Cred că orice sportiv tinde să ajungă acolo.

Atletism

Sprintera buzoiană Marina Andreea Baboi a debutat fulminanat în sezonul indoor 2019 reuşind să facă spectacol la prima participare la Campionatul Naţional Universitar de atletism de sală, competiţie organizată de Universitatea “Vasile Alecsandri”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

”Canalizarea

nu este tomberon”

Citeste aici...

 

Thumbnail Performanţele şcolare şi extraşcolare obţinute de-a lungul timpului au plasat Şcoala Generală Nr. 15...
Thumbnail Sărbătoare mare, pe 18 decembrie, în Sala Sporturilor din Râmnicu Sărat. Cu mic, cu mare, începând de la...
Thumbnail Pauza dintre tur şi retur a prilejuit un motiv de sărbătoare pentru majoritatea echipelor de...
Thumbnail Tradiţionalul banchet de final a primii jumătăţi a campionatului reprezintă un moment deosebit, de bucurie şi...

Local Breaking News

Facturi mai ieftine de la Compania de Apă

Începând cu 1 ianuarie 2019, cota de TVA pentru serviciile de canalizare operate de Compania de Apă S.A. Buzău scade de la 19% la 9%. În consecinţă, preţul/tariful combinat de apă/canalizare-epurare a scăzut de la 8,15 lei la 7,89 lei.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE