Colegul nostru Cătălin Ţânţăreanu aleargă 24 de ore pentru copiii cu autism

În calitate de „Ambasador” al copiilor cu autism, acesta va participa pentru a doua oară la ultramaratonul „Autism 24H” care va avea loc în acest week-end, pe plaja din staţiunea Mamaia.   În acest week-end, redactorul şef al SanatateaBuzoiana.ro, Cătălin Ţânţăreanu, se va număra printre cei peste 2.000 de români care vor lua parte la una dintre cele mai cunoscute şi totodată cele mai solicitante competiţii organizate în scop caritabil, ultramaratonul „Autism 24H”, ajuns la cea de-a şasea ediţie.

Cătălin este la cea de-a doua participare la acest eveniment, în urmă cu un an reuşind să alerge 100 de kilometri în 13 ore şi să strângă astfel donaţii în valoare de peste 3.000 de lei pentru copiii cu autism. Din cauza restricţiilor impuse de pandemie, ediţia de anul trecut nu s-a mai putut desfăşura în locul tradiţional – pe plaja din staţiunea Mamaia –, fiecare participant alergând pe cont propriu, în localitatea de reşedinţă sau în orice zonă a considerat oportun.

Aşadar, colegul nostru va participa, în acest weekend, pentru prima dată la competiţia organizată pe plajă de Centrul de Autism Marea Neagră. Fiecare alergător are de răspuns la două provocări, încercând să parcurgă cât mai mulţi kilometri posibil în 24 de ore şi, totodată, să strângă din donaţii o sumă cât mai mare, în beneficiul copiilor cu autism, îngrijiţi în cadrul centrului Marea Neagră.

Donaţiile se fac prin „vânzarea” kilometrilor la un preţ de 10 lei pe kilometru, iar banii astfel strânşi vor merge sub formă de donaţie în conturile centrului de autism. Până acum, redactorul şef al publicaţiei noastre a reuşit să strângă suma se 2.830 de lei, iar cei care doresc să se alăture acestei cauze pot să doneze în continuare AICI, „cumpărând” orice număr de kilometri, iar colegul nostru îi va alerga în acest week-end.  

Din suma strânsă până acum de Cătălin Ţânţăreanu, un copil cu nevoi speciale din Râmnicu Sărat a putut beneficia de un sejur gratuit la mare, împreuna cu mama sa şi alţi copii în situaţii similare din ţară, iar cu cât va reuşi să „vândă” mai mulţi kilometri, cu atât vor spori fondurile pentru finanţarea unor proiecte ale centrului special pentru copii cu autism.

„La această ediţie sunt susţinute 16 proiecte, dintre care unele sunt propuse de echipele participante, iar altele sunt promovate de organizatori. Acestea din urmă vor avea ca beneficiari 300 de copii cu autism din toată ţara, împreună cu familiile lor, care vor primi gratuit mape terapeutice, mape logopedice şi mape cu jocuri terapeutice, care să îi ajute în terapiile specifice pe care le urmează. Alţi 30 de copii cu nevoi speciale au beneficiat deja de donaţiile strânse până acum, petrecându-şi anul acesta, un sejur la mare, în luna iunie. Mă bucur nespus că, datorită sumei pe care am reuşit să o strâng, am oferit posibilitatea unui copil din Râmnicu Sărat să meargă la mare, şi le mulţumesc încă o dată celor care au donat sau vor dona în continuare”,a declarat Cătălin Tânţăreanu, îndemnându-şi prietenii, dar şi pe cititorii care doresc să ajute aceşti copii, să doneze.  

Dintre cei peste 2.000 de participanţi la maraton, mai bine de jumătate vor alerga la cursa de 24 de ore, interval în care vor fi organizate şi alte curse speciale, destinate copiilor şi persoanelor cu dizabilităţi. Ultramaratoniştii participanţi la cursa de 24 de ore sunt împărţiţi în 70 de echipe, printre care se numără şi echipa Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa. Colegul nostru va face parte din echipa care reprezintă zona Munteniei, fiind şi căpitanul acestei echipe. Pentru a păstra regulile de distanţare socială şi pentru a asigura protecţia şi sănătatea participanţilor, numărul participanţilor din echipă a fost redus de la 20 la 15 persoane, iar startul echipelor înscrise în competiţie se va da la diferite intervale orare.

La competiţia de anduranţă care va avea loc în week-end vor mai participa alţi patru buzoieni, dintre care trei sunt poliţişti în cadrul IPJ Buzău. Totodată, evenimentului i s-au alăturat în calitate de ambasadori şi câteva nume foarte cunoscute din domeniul sportului precum Simona Halep, Gheorghe Hagi, Cristina Neagu, Elisabeta Lipa, Andreea Răducan, Ana-Maria Brânză, Constantina Diţă, Alina Dumitru.

De asemenea evenimentul este susţinut şi de Ministerul Tineretului şi Sportului, ministrul Carol-Eduard Novak declarând că „oricine poate realiza lucruri minunate sub impulsul focului interior, indiferent de limitările pe care condiţia fizică sau psihică le ridică uneori ca provocări. De aceea, este important ca toţi să primească recunoaştere şi sprijin, iar acest eveniment, aflat deja la a şasea ediţie, are acest obiectiv şi reuşeşte să îl îndeplinească de fiecare dată.

Persoanele cu dizabilităţi au dreptul la integrare în comunitate, au dreptul de a visa şi de a-şi împlini visurile, iar faptul că peste 2.000 de participanţi se reunesc în acest scop nobil sub egida Autism 24H, dovedeşte puterea şi importanţa solidarităţii”.
(Articol: sanatateabuzoiana.ro / Foto: facebook.com/catalin.tintareanu)

Atletism

Marina Baboi, cea mai bună atletă din România în probele de 100 și 200 m, îi va avea alături la cea mai importantă competiție de atletism pe care țara noastră o găzduiește în premieră, Campionatele Europene pe Echipe, pe mama și tatăl ei, care vin să îi facă galerie.

Citește mai departe...
Stimulente financiare pentru medicii nou angajaţi

Stimulente financiare pentru medicii nou angajaţi

Pentru a-i stimula pe medici să vină la SJU Buzău, Consiliul Judeţean Buzău a hotărât ca orice medic nou angajat în secţiile cu deficit de personal din Spitalul Judeţean să beneficieze, timp de şase luni de la data angajării, de stimulente financiare a căror valoare este echivalentă cu două salarii minime brute cumulate. 

„BĂTĂLIA CĂRŢILOR 2021” şi-a desemnat câştigătorii

„BĂTĂLIA CĂRŢILOR 2021” şi-a desemnat câştigătorii

Concursul „Bătălia Cărţilor” are ca scop promovarea lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor, adresându-se elevilor de gimnaziu şi celor de liceu. În acest an, în premieră, am desfăşurat şi Bătălia cărţilor în limba franceză, pentru elevii de liceu.

Se măreşte alocaţia de hrană pentru bolnavii din Spitalul Judeţean

Se măreşte alocaţia de hrană pentru bolnavii din Spitalul Judeţean

Consiliul Judeţean a decis majorarea cu 10 la sută a alocaţiilor de hrană pentru pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean Buzău. 

În ciuda restricţiilor impuse de pandemie, Consiliul Judeţean va oferi şi anul acesta cadouri de Sărbători

În ciuda restricţiilor impuse de pandemie, Consiliul Judeţean va oferi şi anul acesta cadouri de Sărbători

Fără celebra fasole cu ciolan, de Ziua Naţională, dar cu tunel luminat în faţa instituţiei Consiliului Judeţean Buzău şi a Muzeului.

Thumbnail Este jumătatea anilor '90 şi băieţii echipaţi în roşu şi albastru joacă un fotbal care îţi desfată privirea. Cu...
Thumbnail Lansată în 2018 de FRF şi cu un succes veritabil prin peste 10.000 de copii U13 participanţi la...
Thumbnail De obicei ma descurc binisor cu vorbele. Dar acum... Povestea marelui campion, provenind dintr-o familie...
Thumbnail În calitate de „Ambasador” al copiilor cu autism, acesta va participa pentru a doua oară la...

Local Breaking News

Cadou pentru buzoieni din partea Consiliului Judeţean. „Vali Boghean Band”, din Basarabia, va susţine două spectacole gratuite

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Consiliul Judeţean Buzău va organiza  un spectacol gratuit susţinut de „Vali Boghean Band“.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE