CUPA SATELOR | O echipă naţională de azi provenită din satele şi comunele româneşti! Intră şi tu în competiţie!

Lansată în 2018 de FRF şi cu un succes veritabil prin peste 10.000 de copii U13 participanţi la prima ediţie, Cupa Satelor e gata de un nou sezon!

Zona rurală a însemnat totdeauna un potenţial enorm pentru fotbalul românesc.

 E suficient să ne uităm pe lista fotbaliştilor cu cele mai multe meciuri şi goluri pentru România pentru a ne confirma asta. Hagi, Mutu, Belodedici ori Dorinel Munteanu au provenit toţi din satele şi comunele româneşti.

Tocmai de aceea, FRF a lansat o competiţie dedicată tinerelor talente din mediul rural. Iar acum, când noua ediţie e gata de start, încă un argument pentru înscrierea în competiţie, raportat la tricolorii de azi.

Doar din jucătorii convocaţi la echipa naţională şi la România U21 în ultima vreme putem alcătui o echipă de top a fotbaliştilor proveniţi din mediul rural, născuţi sau crescuţi în sate şi comune!

PORTAR: David Lazar (Tileagd – Bihor)

FUNDAŞI: Vasile Mogoş (Moara Domnească – Vaslui), Andrei Chindriş (Apahida – Cluj), Alexandru Paşcanu (Bogdăneşti – Vaslui), Nicuşor Bancu (Crâmpoia – Olt)

MIJLOCAŞI: Constantin Budescu (Manasia – Ialomiţa), Dan Nistor (Rucăr – Argeş), Alexandru Cicâldău (Satu Nou – Constanţa), Claudiu Petrila (Sânnicolau Român – Bihor), Dragoş Albu (Pleniţa – Dolj), Nicolae Stanciu (Cricău – Alba), Olimpiu Moruţan (Cătina – Cluj), Octavian Popescu (Nucet – Dâmboviţa)

ATACANŢI: Dennis Man (Vladimirescu – Arad), George Cîmpanu (Chiajna – Ilfov)

Cupa Satelor este o competiţie naţională organizată de Federaţia Română de Fotbal cu sprijinul Kaufland România, dedicată tinerilor practicanţi ai fotbalului din mediul rural. Echipele participante reprezintă satele şi comunele din România.

Obiectivele strategice ale acestui proiect sunt:
• Configurarea fotbalului ca vector social în comunităţile rurale şi întărirea legăturii fotbal – comunitate.
• Promovarea fotbalului în mediul rural şi creşterea atractivităţii acestuia în satele şi comunele din România.
• Descoperirea tinerelor talente fotbalistice din zone rurale.
• Creşterea numărului de practicanţi ai fotbalului prin implicarea copiilor din mediul rural într-o competiţie naţională.

(Sursa: frf.ro)

Atletism

Marina Baboi, cea mai bună atletă din România în probele de 100 și 200 m, îi va avea alături la cea mai importantă competiție de atletism pe care țara noastră o găzduiește în premieră, Campionatele Europene pe Echipe, pe mama și tatăl ei, care vin să îi facă galerie.

Citește mai departe...
Stimulente financiare pentru medicii nou angajaţi

Stimulente financiare pentru medicii nou angajaţi

Pentru a-i stimula pe medici să vină la SJU Buzău, Consiliul Judeţean Buzău a hotărât ca orice medic nou angajat în secţiile cu deficit de personal din Spitalul Judeţean să beneficieze, timp de şase luni de la data angajării, de stimulente financiare a căror valoare este echivalentă cu două salarii minime brute cumulate. 

„BĂTĂLIA CĂRŢILOR 2021” şi-a desemnat câştigătorii

„BĂTĂLIA CĂRŢILOR 2021” şi-a desemnat câştigătorii

Concursul „Bătălia Cărţilor” are ca scop promovarea lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor, adresându-se elevilor de gimnaziu şi celor de liceu. În acest an, în premieră, am desfăşurat şi Bătălia cărţilor în limba franceză, pentru elevii de liceu.

Se măreşte alocaţia de hrană pentru bolnavii din Spitalul Judeţean

Se măreşte alocaţia de hrană pentru bolnavii din Spitalul Judeţean

Consiliul Judeţean a decis majorarea cu 10 la sută a alocaţiilor de hrană pentru pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean Buzău. 

În ciuda restricţiilor impuse de pandemie, Consiliul Judeţean va oferi şi anul acesta cadouri de Sărbători

În ciuda restricţiilor impuse de pandemie, Consiliul Judeţean va oferi şi anul acesta cadouri de Sărbători

Fără celebra fasole cu ciolan, de Ziua Naţională, dar cu tunel luminat în faţa instituţiei Consiliului Judeţean Buzău şi a Muzeului.

Thumbnail Este jumătatea anilor '90 şi băieţii echipaţi în roşu şi albastru joacă un fotbal care îţi desfată privirea. Cu...
Thumbnail Lansată în 2018 de FRF şi cu un succes veritabil prin peste 10.000 de copii U13 participanţi la...
Thumbnail De obicei ma descurc binisor cu vorbele. Dar acum... Povestea marelui campion, provenind dintr-o familie...
Thumbnail În calitate de „Ambasador” al copiilor cu autism, acesta va participa pentru a doua oară la...

Local Breaking News

Cadou pentru buzoieni din partea Consiliului Judeţean. „Vali Boghean Band”, din Basarabia, va susţine două spectacole gratuite

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Consiliul Judeţean Buzău va organiza  un spectacol gratuit susţinut de „Vali Boghean Band“.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE