Marina Baboi va avea spectatori de lux la Europenele de la Cluj

Marina Baboi, cea mai bună atletă din România în probele de 100 și 200 m, îi va avea alături la cea mai importantă competiție de atletism pe care țara noastră o găzduiește în premieră, Campionatele Europene pe Echipe, pe mama și tatăl ei, care vin să îi facă galerie.

 La ultimul concurs la care a participat, sportiva legitimată la SCM Gloria Buzău  s-a întors acasă cu 4 medalii de aur.

Luna iunie este luna în care România face parte din lumea bună a Europei la competițiile sportive! După Euro 2020, în care țara noastră este gazdă a trei meciuri din grupe și unul din optimile competiției, la sfârșitul săptămânii, Clujul va fi centrul atletismului european! Acolo va avea loc Campionatul European pe Echipe, cel mai puternic concurs găzduit în premieră de țara noastră. România trimite la Cluj cea mai bună echipă de atleți!

„Cred că este extraordinar pentru România că organizează o asemenea competiție. Mi-ar plăcea foarte tare să ne mișcăm foarte bine ca echipă acolo pentru că până la urmă este o competiție de echipă, sper să iasă totul bine”,a spus Marina Baboi, dublă campioană națională în probele de 100 și 200 metri.

Campionatul Național, ultima competiție a ei la tineret

Marina Baboi, campioana națională la 100 și 200 metri și-a făcut încălzirea pentru Europeanul de la Cluj, la Campionatul Național, de unde s-a întors acasă cu 4 medalii de aur, dintre care două la tineret. Pentru sportiva în vârstă de 22 de ani, a fost ultima competiție la tineret. „Inițial, nu mi-am dat seama că este ultima competiție de tineret la care iau parte. După ce m-am urcat pe podium și comentatorul a anunțat la microfon că este ultimul meu an, am realizat și m-am întristat puțin, dar mă bucur că am terminat cu bine”,spune sportive antrenată de Doina Voinea.

Ca de fiecare dată medaliile au ajuns, acasă, la părinți, tatăl său fiind cel mai mare fan al Marinei. „Medaliile nu aveau cum să fie la mine, pentru că nu mi se permite. Sunt acasă, la Buzău. Abia am reușit să păstrez și eu una”,a declarat Marina.

După mai bine de un an, în care toate competițiile s-au desfășurat fără spectatori din cauza pandemiei, la concurs, Marina i-a avut alături și pe părinții săi, care până în pandemie nu ratau niciun concurs de-al ei. La fel se va întâmpla și în acest weekend, la Cluj. “Ai mei vor fi în tribune ceea ce mi se pare extraordinar! Au fost și la Campionatul Național. Sper ca la această competiție atât de importantă pentru noi, suporterii să vină și să ne susțină. Avem nevoie de ei. Mă bucur mult că spectatorii se pot întoarce în tribune”,a încheiat sportiva.

România trimite 48 de atleți la Cluj

Campionatul European de Atletism pe Echipe are loc în 19 și 20 iunie, la Cluj Napoca și reunește la start 13 echipe europene: Belgia, Beluarus, Cehia, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Olanda, Norvegia, Elveția, Suedia, Turcia și România. În Liga 1 a acestei competiții fac parte unele dintre cele mai puternice țări din Europa la atletism. În rândurile echipelor participante se află numeroși atleți medaliați la campionatele mondiale și europene și deținători de recorduri mondiale.

Dintre cele 13 echipe participante, primele două vor accede în Superligă, iar ultimele 3 vor retrograda în Liga 2. Echipa României, care face parte din Liga 1 a acestei competiții, merge la Cluj cu 48 de atleți, 25 băieți și 23 de fete, care vor concura atât în probe individuale cât și în cele de ștafetă.

(Sursa: www.dincolodesport.eu)

Atletism

Marina Baboi, cea mai bună atletă din România în probele de 100 și 200 m, îi va avea alături la cea mai importantă competiție de atletism pe care țara noastră o găzduiește în premieră, Campionatele Europene pe Echipe, pe mama și tatăl ei, care vin să îi facă galerie.

Citește mai departe...
Stimulente financiare pentru medicii nou angajaţi

Stimulente financiare pentru medicii nou angajaţi

Pentru a-i stimula pe medici să vină la SJU Buzău, Consiliul Judeţean Buzău a hotărât ca orice medic nou angajat în secţiile cu deficit de personal din Spitalul Judeţean să beneficieze, timp de şase luni de la data angajării, de stimulente financiare a căror valoare este echivalentă cu două salarii minime brute cumulate. 

„BĂTĂLIA CĂRŢILOR 2021” şi-a desemnat câştigătorii

„BĂTĂLIA CĂRŢILOR 2021” şi-a desemnat câştigătorii

Concursul „Bătălia Cărţilor” are ca scop promovarea lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor, adresându-se elevilor de gimnaziu şi celor de liceu. În acest an, în premieră, am desfăşurat şi Bătălia cărţilor în limba franceză, pentru elevii de liceu.

Se măreşte alocaţia de hrană pentru bolnavii din Spitalul Judeţean

Se măreşte alocaţia de hrană pentru bolnavii din Spitalul Judeţean

Consiliul Judeţean a decis majorarea cu 10 la sută a alocaţiilor de hrană pentru pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean Buzău. 

În ciuda restricţiilor impuse de pandemie, Consiliul Judeţean va oferi şi anul acesta cadouri de Sărbători

În ciuda restricţiilor impuse de pandemie, Consiliul Judeţean va oferi şi anul acesta cadouri de Sărbători

Fără celebra fasole cu ciolan, de Ziua Naţională, dar cu tunel luminat în faţa instituţiei Consiliului Judeţean Buzău şi a Muzeului.

Thumbnail Este jumătatea anilor '90 şi băieţii echipaţi în roşu şi albastru joacă un fotbal care îţi desfată privirea. Cu...
Thumbnail Lansată în 2018 de FRF şi cu un succes veritabil prin peste 10.000 de copii U13 participanţi la...
Thumbnail De obicei ma descurc binisor cu vorbele. Dar acum... Povestea marelui campion, provenind dintr-o familie...
Thumbnail În calitate de „Ambasador” al copiilor cu autism, acesta va participa pentru a doua oară la...

Local Breaking News

Cadou pentru buzoieni din partea Consiliului Judeţean. „Vali Boghean Band”, din Basarabia, va susţine două spectacole gratuite

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Consiliul Judeţean Buzău va organiza  un spectacol gratuit susţinut de „Vali Boghean Band“.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE