La ședința ordinară a Consiliului Județean, programată pentru luna aprilie, aleșii județeni urmează să voteze un set de proceduri esențiale pentru derularea programului social „Lapte și corn”, destinat elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar.
Potrivit documentelor incluse pe ordinea de zi, Consiliul Județean își va asuma contractul-cadru aferent acestui program pentru următorii patru ani, urmând să gestioneze toate etapele premergătoare organizării licitațiilor publice pentru atribuirea serviciilor de furnizare a produselor lactate și de panificație.
Măsura vizează simplificarea și eficientizarea procedurilor de atribuire, în condițiile în care anii anteriori au fost marcați de întârzieri sau sincope în livrarea produselor, din cauza unor blocaje administrative sau contestații.
„Potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 13/2017 privind aprobarea participării României la Programul pentru şcoli al Uniunii Europene, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Hotărârii Guvernului nr. 652/2023 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada 2023-2029 şi pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul şcolar 2023-2024, cu modificările şi completările ulterioare, autorităţile competente pentru derularea Programului pentru şcoli al României sunt consiliile locale/consiliile judeţene. În situaţia în care consiliile locale ale municipiilor, oraşelor şi comunelor din judeţ stabilesc, prin hotărâre, că nu îşi asumă responsabilitatea organizării şi derulării procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţie publică, această responsabilitate revine consiliilor judeţene, care, de asemenea, trebuie să adopte o hotărâre în acest sens. Toate consiliile locale au declinat responsabilitatea de organizare şi derulare a procedurilor de achiziţie publică în acest program către Consiliul Judeţean Buzău pentru anii şcolari 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028 şi 2028-2029”,se arată în raportul prezentat de Mirela Oprea, director executiv al Consiliului Judeţean.
În județul Buzău, aproximativ 39.000 de copii beneficiază zilnic de gustările oferite prin programul național „Lapte și corn”, implementat de Consiliul Județean.Acest program asigură elevilor, de la grădiniță până la clasa a VIII-a, minimum două produse pe zi, iar în unele zile chiar trei.
Este important de reținut că laptele, produsele lactate, fructele și legumele vor fi subvenționate din fonduri europene, prin Programul pentru școli al Uniunii Europene. În schimb, produsele de patiserie (cornuri, biscuiți) vor fi finanțate din bugetul național, în baza unei contribuții asumate de statul român.
Pădurea Rediu, din județul Botoșani, a fost desemnată drept gazdă pentru etapa națională a Sportului Școlar Cros gimnaziu individual. Pe lângă elevi care fac atletism de performanță la unitățile școlare de profil din țară, unii dintre aceștia
În cadrul ședinței extraordinare de marți, 4 aprilie, consilierii județeni s-au întrunit ca să aprobe forma actualizată a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de reabilitare a clădirii din spatele sediului CJ Buzău. În document se menționează că a fost nevoie de această actualizare,
Proiectul „Museum Bus” face parte din oferta cultural-educativă şi ştiinţifică a Muzeului Judeţean Buzău. Este conceput special în 2019, pentru a contribui la strategia instituţiei de a atrage tot mai mulţi vizitatori, din toate mediile.
Consiliul Județean Buzău pune la punct detaliile organizării festivalurilor „Buzău Fest/Zilele Chișinăului” de anul acesta şi va oficiliza două dintre elementele principale: data și bugetul. Astfel, în următoarea ședință a Consiliului Județean, va fi supus votului
Un important eveniment sportiv va avea loc, luna viitoare, în municipiul Buzău! Este vorba despre Gala „Dynamite Fighting Show”, turneu de kickboxing care se va desfășura la jumătatea lunii mai, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”.