stire_principala

 

SUCCES LA FINAL DE SEZON, CU CIPRIAN ÎN PRIM-PLAN!

Ultima reprezentație pe teren propriu a echipei FC Buzău în actualul an competițional a atras la stadion în jur de 1000 de suflete, mult prea puțin față de ce poate publicul buzoian. Vremea capricioasă și ratarea calificării în play-off, care va rămâne o rană deschisă mult timp,

 probabil că au contribuit și ele din plin la o asistență redusă. Plus adversarul, déjà retrogradat în eșalonul inferior. Căci una e să joci cu retrogradatele Astra sau Unirea Constanța, și alta e să te bați la supremație cu Petrolul, U Cluj sau Hermannstadt. Dar ar fi prea multe de discutat, și nu este nici locul, nici momentul…

Jocul a debutat cu un moment festiv, marcat de retragerea lui Ciprian Petre. Acesta a fost premiat simbolic cu cinci minute înainte de fluierul de debut, moment asupra căruia vom reveni ulterior. Printre cei care au ținut să îi facă un cadou celui aflat în prim-plan pare să fi fost și portarul Mihai Udrea, cel mai experimentat jucător al oaspeților. În chiar primul minut de joc, acesta îl ”găsește” cu o pasă ideală la 16 metri pe Ciprian Petre, dar ”doiarul” buzoian, probabil și el surprins, trimite alături de poartă. Scorul este deschis în minutul 6 de goalgetter-ul Chică-Roșă, care insistă la un balon în careu și marcheză cu un șut de la 10 metri. În continuare ocaziile curg la poarta constănțenilor, deocamdată incapabili de a da o replică viguroasă – Manea trage de două ori, dar portarul reține, în vreme ce Ekollo se încoronează campion neoficial al ratărilor, parcă ambiționându-se să trimită alături de poartă din poziții favorabile. Va fi totuși 2-0 pe final de repriză, după ce un șut al lui Ciobanu intră în poarta adversă, cu ajutorul devierii decisive a unui fundaș de la oaspeți.

După pauză, buzoienii continuă atacurile și obțin și al treilea gol. La 6 minute de la reluare, C.Petre bate perfect un corner de pe dreapta și Trebotic reia necruțător cu capul din careu, direct la vinclu. Un ”assist” pentru omul zilei la Buzău, care a încercat din răsputeri să marcheze, dar a tras de două ori spectaculos sub bară și o dată în transversală, ghinionul sau reflexele portarului advers răpindu-i șansa unui gol care probabi i-ar fi rămas întipărit multă vreme în minte. Scorul ia proporții și mai mari în minutul 69 – vizitatorii pasează repetat în propriul teren până greșesc, Chică-Roșă interceptează și pasează bine în dreapta pentru Alex Munteanu, iar experimentatul mijlocaș marchează cu sânge rece din careu și duce scorul la 4-0.

Spre lauda lor, tinerii fotbaliști antrenați de Leo Strizu nu dezarmează, iar în minutul 71 Vlad Șerbănescu, jucător intrat pe parcursul meciului, finalizează cu gol o fază frumoasă de atac a oaspeților și stabilește scorul final, un 4-1 pentru gazde, un succes clar, ce nu lasă loc de prea multe interpretări. Și astfel se încheie seria de meciuri pe teren propriu a echipei FC Buzău, la capătul unui sezon în care elevii lui Pustai au alternat momentele bune cu cele mai puțin reușite, și în care au câștigat grupa B de play-out, ”peformanță” care din păcate nu încălzește pe nimeni. Nu rămâne decât speranța formării unui nucleu, unui grup bun, care în sezonul viitr aă ajungă acolo unde anul acesta nu s-a reușit, și, de ce nu, chiar mai sus. Adică spre prima ligă de fotbal a țării.

Ciprian Petre, la meciul de ”adio” !

Cariera de fotbalist este una frumoasă, un amestec de emoții, de bucurii, satisfacții, tristeți, dezamăgiri, și, de ce nu, regrete. Dar ca toate lucrurile frumoase, și aceasta are un final, iar pentru Ciprian Petre, ” Il Capitano”, acest final a venit sâmbătă. La începutul săptămînii a apărut și vestea retragerii, în speranța că Ciprian va beneficia de o asistență numeroasă la acest moment deosebit. Din păcate, nu a fost așa, dar fanii fideli au ținut să fie alături de ”căpitanul” lor până la capăt. Cu cinci minute înainte de debutul jocului, Ciprian Petre a fost omagiat de către conducerea clubului, colegii de echipă și suporteri, primind flori, plachete, tablouri și un frumos tricou semnat de toți coechipierii.

Pe teren, Ciprian a zburdat parcă mai ceva ca de obicei. A fost în centrul multor faze de atac, a alergat, a driblat, a pasat, a centrat și a șutat de parcă era la debut, și nicidecum la ultimul său joc. Din nefericire, nu a reușit să marcheze – nici la ”cadoul” oferit de portarul advers în chiar primul minut de joc, nici la fazele de de după pauză, când a trimis spectaculos atât în bară, cât și sub transversală. A reușit totuși o pasă decisivă, mai bine zis o centrare perfectă pentru un Trebotic aflat și el în mare formă, și care se anunță o piesă de bază în sezonul următor.

Finalul de joc este unul plin de semnificații. Ciprian Petre primește celebrele și bionemeritatele ”standing ovations” (”aplauze în picioare”) din partera puținilor, dar inimoșilor suporteri buzoieni. Ropote de aplauze însoțesc momentul schimbării și al cedării banderolei către nou-intratul Daniel Vîrtej. Ceea ce e interesant este momentul schimbării, undeva în jujrul minutului 80 (anul de naștere al lui Ciprian), și înlocuirea sa cu cel ce avea să devină căpitan de echipă, fundașul Daniel Vîrtej, unul dintre puținii buzoieni get-beget din echipă.

Meciul se termină, Ciprian iese din teren și ajunge la marginea tribunelor, unde este asaltat de fani, care îi solicită poze și autografe. După un sfert de oră, urmează interviul de final de carieră, unde jucătorul mulțumește tuturor celor ce i-au fost alături în acești 23 de ani și ăși exprimă recunoștința că a putut avea o carieră atât de lungă și fructuoasă. La mai bine de o jumătate de oră de lșa finalul jocului, când nimeni nu mai e în preajmă, Ciptrian Petre calcă apăsat și zâmbind pentru ultima dată gazonul din Crâng, în calitate de jucător. Se duce agale spre vestiare, acolo unde îl așteaptă familia și cei dragi.

Pentru tot ce ai făcut pentru culorile clubului, pentru o carieră lungă și frumoasă, pentru omul modest și cu mult bun-simț, JOS PĂLĂRIA, Ciprian Petre!

FC BUZĂU-UNIREA CONSTANȚA 4-1 (2-0)

Au marcat:Chică-Roșă (6), Ciobanu (43), Trebotic (51), Munteanu (69), respective Șerbănescu (71)

FC Buzău: Stoian, Oteliță, Wiktorski, A. Lopez, Sălceanu, Trebotic, Ekollo, C. Petre (cpt.), Manea, Chică-Roșă, Ciobanu  Au mai evoluat  Burlacu,  Vîrtej, Al. Munteanu, Gaitan, Oltean
Antrenor: Cristian Pustai

Unirea Constanța: Udrea (cpt.) – Cireșoiu, Bobaru, Șuteu, R. Zamfir, Coza, Ciuciulete, R. Trif, Chirițoiu, Ad. Niță, Mitrache Au mai intrat pe parcursul jocului  Tălmaciu, Lăcătuș, Șerbănescu, și Bodea   Antrenor: Leonard Strizu

Au arbitrat  Anton Sergiu (Bucureşti), Lucian Tănase (Piteşti) și Doru Nicolae Petre (Bucov – Prahova)

Observatori: Ion Negoescu (Târgovişte) și Ciprian Anton (Suceava).

(Articol: Florian NECULAI)

 

Atletism

Marina Baboi, cea mai bună atletă din România în probele de 100 și 200 m, îi va avea alături la cea mai importantă competiție de atletism pe care țara noastră o găzduiește în premieră, Campionatele Europene pe Echipe, pe mama și tatăl ei, care vin să îi facă galerie.

Citește mai departe...
Expoziții de fotografie despre Geoparcul „Ținutul Buzăului”, la Buzău și la Bruxelles

Expoziții de fotografie despre Geoparcul „Ținutul Buzăului”, la Buzău și la Bruxelles

În perioada iunie – septembrie, la Buzău va avea loc o expoziție de fotografie „ȚINUTUL BUZĂULUI – GEOPARC UNESCO”, în oglindă cu una de la Bruxelles. Vernisajul va avea loc luni, 6 iunie, la Bruxelles – Consulatul României și la Buzău – Muzeul Județean. 

Se face.  Lucrările pentru restaurarea Bibliotecii Judeţene vor demara în forţă

Se face. Lucrările pentru restaurarea Bibliotecii Judeţene vor demara în forţă

„Consiliul Județean a semnat astăzi contractul de finanțare pentru proiectul ,,Consolidare, restaurare și dotare Biblioteca Județeană Vasile Voiculescu Buzău”, în valoare totală de 18.467.853,04 lei, prin Programul Operațional Regional 2014-2020,

„Tabăra de sculptură de la Măgura”, una dintre locaţiile alese de autorităţile judeţene pentru promovarea turismului buzoian

„Tabăra de sculptură de la Măgura”, una dintre locaţiile alese de autorităţile judeţene pentru promovarea turismului buzoian

„Muzeul în aer liber „Tabăra Măgura" a fost revalorificat și este gata să ofere turiștilor o experiență aparte, unică! Am știut întotdeauna că acest loc merită mai mult, iar acum este gata pentru a găzdui evenimente de excepție și turiști ce iubesc natura și arta.

„Ținutul Buzăului”, în primul Reality-show în social media din România. Consiliul Judeţean, partener al proiectului.

„Ținutul Buzăului”, în primul Reality-show în social media din România. Consiliul Judeţean, partener al proiectului.

„Vineri, 24 iunie, 10 oaspeți de seamă, creatori de conținut celebri în online, vor ajunge în Ținutul Buzăului, vor explora teritoriul timp de 5 zile și vor spune tuturor despre experiența magică și autentică pe care o oferă acest teritoriu”,

Thumbnail AJF Buzău, la iniţiativa preşedintelui Adrian Robert Petre, a demarat proiectul de mentorat...
Thumbnail Forfotă mare vineri la Şcoala Cândeşti. Mai précis, la una dintre clasele de-a IV-a, acolo unde la...
Thumbnail Lansată în 2018 de FRF şi cu un succes veritabil prin peste 10.000 de copii U13 participanţi la...
Thumbnail În calitate de „Ambasador” al copiilor cu autism, acesta va participa pentru a doua oară la...

Local Breaking News

Clip de prezentare a județului Buzău filmat de campionii Kemayo și Stoica

Unele dintre cele mai cunoscute atracții ale jucețului, prezentate de ambasadori inediți. Este vorba despre Freddy Kemayo și Bogdan Stoica, două nume cu greutate ale artelor marțiale. Campionii mondiali au mers la Vulcanii Noroioși, Tabăra de Sculptură Măgura și Muzeul Județean, locații în care au filmat secvențe din clipul ce promovează gala Dynamite Fighting Show.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE