Gloria stă foarte bine şi la fileu

Premieră reuşită pentru voleiul buzoian. Cele două echipe de seniori ale clubului SCM Gloria Buzău, fete şi băieţi, participante în eşalonul secund, au reuşit să se impună pe teren propriu, în urma unui cuplaj voleibalistic organizat în premieră şi care a fost pe
 măsura aşteptărilor celor câteva sute de spectatori prezenţi sâmbătă în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău. 
Show-ul a fost deschis de elevele profesorului Auraş Popescu, care, după o prestaţie aproape perfectă a reuşit să se impună în faţa CSM-ului din Focşani cu scorul de 3-0, reuşind astfel să se răzbune pentru înfrângerea suferită în tur, în fieful vrâncencelor, 1-3. Doar primul set a fost ceva mai echilibrat, 28-26, după care „glorioasele” s-au descătuşat reuşind să le câştige la pas pe următoarele, 25-18 şi 25-16.
O victorie frumoasă şi meritată care le menţine pe buzoience după primele 11 etape ale campionatului regulat, pe poziţia a doua a clasamentului seriei EST, la patru puncte de lidera CS Medgidia.
Auraş Popescu şi Horia Dinu au avut la dispoziţie, în confruntarea cu CSM Focşani, următoarele jucătoare: K. Gorbe, A. Alexandru, D. Botea, L. Ifrim, M. Puică, C. Lăzăroiu, B. Rusu, A. Diaconu, A. Gagea, M. Cojocaru.
Etapa următoare SCM Gloria Buzău se va deplasa la Piatra Neamţ, pentru disputa cu echipa locală CSM Unic, joc programat sâmbătă, 2 februarie.
 
Mult mai aşteptat a fost jocul băieţilor lui Răzvan Parpală care printr-o victorie ar fi reuşit să facă rocadă în clasamentul seriei cu adversarul întâlnit sâmbătă. Altfel spus, SCM Gloria Buzău a întâlnit în cadrul rundei cu numărul şapte, Ştiinţa Bucureşti. Titulatura de derby a fost onorată cu brio de cele două combatante, şi mai ales de gruparea din Crâng, care a reuşit să se impună la capătul a patru seturi pline de suspans.
Primul set a fost echilibrat cu răsturnări de situaţie pe tabela de marcaj, dar şi cel mai lung. În cele din urmă gazdele au reuşit să fie mai pragmatice şi să se impună cu scorul de 32 la 30.
Elevii lui Răzvan Parpală au controlat actul secund pe care l-au câştigat mult mai uşor, 25 la 21.
Cu toate că bucureştenii au controlat detaşat setul trei, „glorioşii” au fost foarte aproape de o revenire spectaculoasă pe final. Ştiinţa a condus cu 22 la 15 şi 24 la 20, moment în care „roş-albaştrii” au reuşit patru atacuri perfecte restabilind egalitatea. Am condus chiar şi cu 26 la 25, însă oaspeţii au avut şansă şi parte de o decizie controversată a arbitrilor care le-a facilitat câştigarea setului cu scorul de 28 la 26.
Actul patru a fost şi ultimul al acestei dispute. Buzoienii au început mai bine, l-au jucat prudent şi l-au terminat la fel, câştigând cu scorul de 24 la 22.
Victorie meritată pentru SCM Gloria Buzău, care îşi ia astfel revanşa pentru înfrângerea suferită în tur la Bucureşti, şi care reuşeşte să urce pe prima poziţie a seriei, una pe care şi-o va menţine cu siguranţă până la finalul campionatului regulat.
În partida cu Ştiinţa, Răzvan Parpală şi Georgiana Constantin s-au bazat pe următorii jucători: Crăciun, Tîrcavu, Râpeanu, Ţiboacă, Marinca, Grigore, Iosif, Corbu, Cheagă, Bogdan, Farcaş, Ţîrlea.
Etapa viitoare, programată sâmbătă, 2 februarie, SCM Gloria Buzău se va deplasa la Bucureşti pentru confruntarea cu Rapid, formaţie în faţa căreia s-a impus în tur, scor 3-0.
 

Atletism

Sprintera buzoiană Marina Andreea Baboi a debutat fulminanat în sezonul indoor 2019 reuşind să facă spectacol la prima participare la Campionatul Naţional Universitar de atletism de sală, competiţie organizată de Universitatea “Vasile Alecsandri”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

”Canalizarea

nu este tomberon”

Citeste aici...

 

Thumbnail Performanţele şcolare şi extraşcolare obţinute de-a lungul timpului au plasat Şcoala Generală Nr. 15...
Thumbnail Sărbătoare mare, pe 18 decembrie, în Sala Sporturilor din Râmnicu Sărat. Cu mic, cu mare, începând de la...
Thumbnail Pauza dintre tur şi retur a prilejuit un motiv de sărbătoare pentru majoritatea echipelor de...
Thumbnail Tradiţionalul banchet de final a primii jumătăţi a campionatului reprezintă un moment deosebit, de bucurie şi...

Local Breaking News

Facturi mai ieftine de la Compania de Apă

Începând cu 1 ianuarie 2019, cota de TVA pentru serviciile de canalizare operate de Compania de Apă S.A. Buzău scade de la 19% la 9%. În consecinţă, preţul/tariful combinat de apă/canalizare-epurare a scăzut de la 8,15 lei la 7,89 lei.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE